MØD GRASPOR

OG LÆR HVORDAN DEN VIRKER

Hvordan virker GRASPOR? Hvad måler den? Og vigtigst af alt: Hvordan kan jeg bruge den i min træning?

Mængden af ​​ilt i dine muskler er vigtig for din præstation, når du dyrker udholdenhedssport. Ilt er nemlig brændstoffet til dine muskler, og derfor bør du som atlet måle og træne ud fra dit iltniveau.

Baseret på en avanceret teknologi, der oprindeligt er udviklet til astronauter, kan GRASPOR måle iltniveauet i dine muskler, mens du løber eller cykler.

Det gør dig i stand til at træne mere effektivt og rykke dig hurtigere end nogensinde.

Teknologien bag

GRASPOR sender to frekvenser af infrarødt lys ind i dit muskelvæv.

Ud fra absorberingen og refleksionen af lyset kan vi beregne iltmængden i blodet.

Den beregning sker 10 gange i sekundet, så du altid har troværdig og opdateret data under hele din træning.

RUMTEKNIK – IKKE RAKETVIDENSKAB

Udviklet til rummet – optimeret til atleter

Teknologien bag GRASPOR blev oprindeligt udviklet til astronauter. Men bare fordi det er rumteknologi, betyder det ikke, at det er raketvidenskab.

Kort sagt har vi taget en avanceret teknologi og optimeret den til dig, der vil have fuld kontrol over din træning.

Med GRASPOR handler det ikke om at træne så meget som muligt, men om at lytte til kroppens signaler og træne baseret på dem, så du hverken træner for hårdt eller for let. På den måde får du mest ud af din træning.

Hvad måler vi?

GRASPOR måler iltniveauet i dine muskler.

Hvis du træner baseret på en wattmåler, ved du kun, hvor hårdt du træder i pedalerne, men ikke hvor meget du stresser din krop for at opnå denne power.

Det kan GRASPOR derimod fortælle dig.

Vores målinger viser nemlig, hvor meget du presser dig selv, når du cykler eller løber. Med andre ord: Du ved altid, hvornår du skal skrue op eller ned for intensiteten af din træning. Og det giver mærkbare resultater.

Hvad er ilt i musklerne?

GRASPOR måler antallet af iltede hæmoglobinceller i dit blod sammenlignet med den totale mængde af hæmoglobinceller i din krop. 

Det lyder måske forvirrende, men det er faktisk meget simpelt: Er der eksempelvis ilt i 54 % af dine celler, har du et iltniveau i dine muskler på 54 %.

Iltniveauet er vigtigt, når du skal præstere, da ilt er med til at skabe den energi, dine muskler bruger som brændstof. Jo hårdere du træner, jo lavere bliver iltniveauet i dine muskler. 

Sådan virker det

Iltniveauet i dine muskler er et udtryk for intensiteten af ​​det arbejde, din krop udfører.

Med GRASPOR kan du måle ilten i musklerne uden at stikke hul på huden for at tage en blodprøve. I stedet anvender vi en metode med infrarødt lys, som måler mængden af ​​iltede celler.

Iltniveauet i musklerne korrelerer med laktatniveauet i blodet, og derfor er data fra GRASPOR lige så præcise som data fra en laktattest. 

GRASPOR eller wattmåler?

GRASPOR er ikke en konkurrent til din watt- eller pulsmåler.

Vi elsker wattmåleren lige så meget, som du gør. Vi vil bare gerne give dig et værktøj, der måler, hvor hårdt du presser din krop for at opnå den power, du får fra din watt- og pulsmåler.

Herunder kan du se forskellen på en wattmåler, pulsmåler og GRASPOR.

Sådan hjælper GRASPOR dig

Bliv klogere på, hvordan GRASPOR kan hjælpe dig med:

 

Adaptiv træning

Performancetest

Opvarmning